Sla

Hoe zit het seizoen van de sla in mekaar?

In de zomermaanden wordt er natuurlijk het meeste sla verbruikt en verkocht, vermits bij warm weer het verbruik sterk stijgt. Barbequetijd zegt sla, tomaten ,komkommer en paprika’s.
De maand mei is voor de winkelier, marktkramer soms de dikste maand in aantal stuks.

Zeker in weken met een feestdag is het goed uitkijken dat U over voldoende voorraad beschikt.

In de maand mei is er nog geen sla uit de eigen tuin is en dat maakt dat er een dikke verkoop is. De periode van Pasen en Pinksteren moet u goed opvolgen.

Ook in de winter is er nu in België voldoende productie van de meeste soorten omdat de sla nu voor 95% uit de serre komt.

Ons advies is het assortiment van sla vrij stabiel te houden. Waarom?
Wel het verbruik van sla is het ganse jaar door belangrijk. Door de aandacht voor gezonde voeding vanwege de klant verwacht hij dan ook steeds een ruime keuze in sla.

Wij adviseren om weinig verschil te maken tussen de zomer en winter. Ook in de winter blijven uw klanten veel sla eten.
Weet dat de gewone kropsla nog steeds de meest verkochte sla is in Belgiê.

Productie volle grond sla.

Enkele interessante nieuwtjes over aardbeien

Rubis Gold

Nieuwe Gele appel van de familie De Vos.

Jonagold

Bij de Jonagold vinden we verschillende mutanten. Dit is de...

Belgica

Waarom vinden we deze appel zo belangrijk voor de winkelier/marktkramer...