Te vinden bij Veerle en Karel Vaes
Sla
Hoe zit het seizoen van de sla in mekaar?
In de zomermaanden wordt er natuurlijk het meeste sla verbruikt en verkocht, vermits bij warm weer het verbruik sterk stijgt. Barbequetijd zegt sla, tomaten ,komkommer en paprika’s.
De maand mei is voor de winkelier, marktkramer soms de dikste maand in aantal stuks.
Zeker in weken met een feestdag is het goed uitkijken dat U over voldoende voorraad beschikt.
In de maand mei is er nog geen sla uit de eigen tuin is en dat maakt dat er een dikke verkoop is. De periode van Pasen en Pinksteren moet u goed opvolgen.
Ook in de winter is er nu in België voldoende productie van de meeste soorten omdat de sla nu voor 95% uit de serre komt.
Ons advies is het assortiment van sla vrij stabiel te houden. Waarom?
Wel het verbruik van sla is het ganse jaar door belangrijk. Door de aandacht voor gezonde voeding vanwege de klant verwacht hij dan ook steeds een ruime keuze in sla.
Wij adviseren om weinig verschil te maken tussen de zomer en winter. Ook in de winter blijven uw klanten veel sla eten.
Weet dat de gewone kropsla nog steeds de meest verkochte sla is in Belgiê.
Productie volle grond sla.
Wat zijn de voordelen van Flandria sla?
- Het belangrijkste voordeel voor de verbruiker is: alle Flandria sla wordt voor de oogst gecontroleerd op residu’s. Dus de producent mag niet verpakken vooraleer hij groen licht krijg van de veiling die instaat voor de kontrole.
- Flandria sla wordt geteeld volgens een heel streng lastenboek.
- Flandria sla wordt dagelijks vers aangevoerd op de verschillende veilingen.
- Verse Flandria sla kunt u gerust enkele dagen thuis in de frigo bewaren in een plastiek zak.
Presentatie sla in Belgische supermarkt