Te vinden bij Veerle en Karel Vaes
Kwaliteitscontrole
Kwaliteitscontrole en vergelijking is zeer belangrijk.
De kwaliteit van hetgeen u koopt en dus ook verkoopt zal het succes bepalen van uw afdeling.
Wanneer uw klant niet tevreden is over de aangekochte kwaliteit dan is dit misschien wel een verloren klant. Dit is niet één klant maar op jaarbasis waarschiijnlijk 52 klanten die u kwijt bent.
Lekker fruit zet aan tot meer verbruik en gezonder leven.
Kwaliteit verkopen geeft ook minder afval/verloren product voor de klant.
Kwaliteit zegt ook een goede bewaring voor de verbruiker.
Daarom durven we u vragen: hoe dikwijls doet u een kwakiteitscontrole in uw bedrijf?
Wij zullen in deze rubriek trachten info te bezorgen op wat we moeten en kunnen letten bij een kwaliteitscontrole en vergelijking voor verchillende producten.
Een regelmatige kwaliteitscontrole zal u helpen om nog beter in te kopen.
Bij kwaliteitscontrole bij frambozen kijken we vooral naar aantal stuks pet 100gr, de kleur, de structuur:vastheid en beschadiging vd vruchten. Controle gebeurd steeds op wit keukenpapier.
Hoe kwaliteitscontrole doen bij aardbeien?
- Doe de controle op min 3 raviers van 500gr uit verschillende kisten.
- Leg de vruchten per ravier op een schaal of grote houten plank.
- Leg ze van links naar rechts per grootte( zie foto)
- Tel het aantal stuks per ravier.
- Kijk na of er geen te kleine bij zijn want deze zijn veel goedkoper dan de dikke.
- Kijk na of de vruchten geen plekjes hebben van op mekaar te liggen.
- Kijk na of ze voldoende blinken en hard zijn.
- Kijk na of de kroonblaadjes echt vers en groen zijn.
- Proef er enkele om zeker te zijn dat ze ook lekker zijn.
Kwaliteitscontrole vh merk Magique in wk23