DE SEIZOENEN en hun BELANGRIJKE ARTIKELS.

WINTER

Knappe presentatie van mandarijnen en clementines in Spar winkel te Lichtervelde.

IN DE WINTER MOET ONZE AANDACHT ALS WINKELEIR EN MARKTKRAMER STERK OP DE GROEP CITRUS LIGGEN. ONZE KLANTEN HEBBEN DE NODIGE VITAMINES NODIG EN IN CITRUS FRUIT VINDEN ZE DEZE ZEKER.

Wie winter zegt denkt zeker aan al dat lekkere citrus fruit.

HERFST.

DE DRUIVEN NEMEN De kop vh peloton in de Herfst.

 

 

LENTE.

Aardbeien zijn een belangrijk artikel in de lente.

In de lente worden er ook veel appelen gegeten.
Hier de Rosé golden een echte appel voor kenners. Gezien bij Kint St-Niklaas.

ZOMER.

De zomer brengt vooral perziken, nectarines, abrikozen , kersen en meloenen. Dit is de periode om echt te genieten van dit lekker fruit.

Waarom niet te vroeg starten met seizoensproducten?

- Het fruit is dan meestal nog onvoldoende natuurlijk rijp  en heeft  daardoor ook nog niet ten volle zijn lekkere smaak .

- Het te vroeg starten met het nieuwe seizoensfruit belemmert de verkoop van het andere fruit dat op dat moment volop beschikbaar en echt lekker van smaak is.

- Vermits er toch maar vier seizoenen zijn heeft het geen enkele zin om de natuur te willen beïnvloeden en de echte seizoenartikelen te snel in verkoop te brengen.

- Waarom brengen producenten ze dan zo vroeg in verkoop? Ze krijgen steeds hoge prijzen voor de eerste seizoensproducten omdat winkeliers te weinig stilstaan bij de kwaliteit van het eerste fruit. 

- het is dan ook ons advies om steeds eerst zelf te proeven vooraleer U als winkelier start en om rustig te starten. Schat de verkoop zeker niet te hoog  in want de kwaliteit van de eerste aankomsten is meestal ook nog niet zo sterk. Ook opletten met stock want de aankoopprijs daalt meestal al  snel na enkele dagen.

 • ZOMER Cavaillon meloenen op hun lekkerste vanaf juli tot september

 • LENTE Onze aardbeien zijn reeds vroeg beschikbaar in het jaar maar het volle seizoen valt in de maanden juni/ juli/ augustus.

 • ZOMER Kersen is een typisch zomerproduct. De lekkerste kersen komen eraan in juni , uit de streek van de Ventoux. Nadien zijn er de lekkere belgische.

 • ZOMER ZOMER


  De belangrijkste groep fruit in de zomer is het steenfruit. .In volgorde van belangrijkheid:
  - nectarines
  - perzikken
  - abrikozen
  - kersen.
  Daarnaast zijn er ook de meloenen en aardbeien als typisch zomerfruit.

  -

 • HERFST HERFST


  Tijdens de herfst zijn het absoluut de druiven die voor omzet zullen zorgen. Geef er dan ook de nodige aandacht en ruimte aan.
  Binnen dit seizoen is er natuurlijk ook de nieuwe oogst van de appelen en peren als tweede belangrijkste groep.

 • WINTER WINTER


  Tijdens de wintermaanden is het natuurlijk de groep citrus die het grootste aandeel heeft in de verkoop.
  Dit seizoen wordt al ingezet in september/ oktober met de mandarijnen en clementines. Wel opletten om niet te snel te starten.