HOE VERLOOPT DE PRODUCTIE ?

Productie gemengde Flandria sla in gotensysteem.

Productie kropsla in gotensysteem.

Productie Flandria Lollo Rosso in gotensysteem.

Verschillende slasoorten op gotensysteem.

Flandria kropsla klaar om te oogsten in gotensysteem.

WANNEER MOET IK NU JUIST WAT VERKOPEN?

Productie volle grond sla.

Ons advies is het assortiment van sla vrij stabiel te houden. Waarom?

Wel het verbruik van sla is het ganse jaar door belangrijk. Door de aandacht voor gezonde voeding vanwege de klant verwacht hij dan ook steeds een ruime keuze in sla.

HOE ZIT HET SEIZOEN van de SLA in MEKAAR?

In de zomermaanden wordt er natuurlijk het meeste sla verbruikt en verkocht, vermits bij warm weer het verbruik sterk stijgt. Barbequetijd  zegt sla, tomaten ,komkommer en paprika's. 

De maand mei is voor de winkelier, marktkramer soms de dikste maand in aantal stuks.

Zeker in weken met een feestdag is het goed uitkijken dat U over voldoende voorraad beschikt.

In de maand mei is er nog geen sla uit de eigen tuin is en dat maakt dat er een dikke verkoop is. De periode van Pasen en Pinksteren moet u goed opvolgen.

Ook in de winter is er nu in België voldoende productie van de meeste soorten omdat de sla nu voor 95% uit de serre komt.

  • Sla in franse supermarkt.

    Beschrijving

  • Presentatie sla in supermarkt in België.

    Beschrijving

  • Presentatie in supermarkt.

    Beschrijving

  • Sla assortiment in supermarkt.

    Beschrijving

  • Sla in doos in discounter.

    Beschrijving

  • Sla in supermarkt in NL.

    Beschrijving

Presentatie in supermarkt.

  • Sla op water geteeld met gotensysteem.

  • Sla bij de producent.

  • Sla Lollo Rosso bij de producent.

  • Verschillende slasoorten samen in groei in de serre.

  • Jonge slaplanten in serre met gotensysteem.

  • Kropsla in serre.

HOE SLA HET BEST BEWAREN?

- Sla kunt u het best bewaren in een koude omgeving.

- Sla kunt u goed bewaren in een vochtige frigo.

- Sla het best bewaren in gesloten kisten in de voorraad frigo.

 

HOEVEEL SOORTEN MOET IK VERKOPEN?

- Wij adviseren om weinig verschil te maken tussen de zomer en winter. Ook in de winter blijven uw klanten veel sla eten.

- Weet dat de gewone kropsla nog steeds de meest verkochte sla is in Belgiê.

WAT MET DE SLA UIT HET 4é GAMMA en al DIE SOORTEN.

HOEVEEL SOORTEN MOET IK VERKOPEN in de WINTER?

WAT ZIJN DE VOORDELEN van FLANDRIA SLA?

- Het belangrijkst voordeel voor de verbruiker is: alle Flandri sla wordt voor de oogst gekontroleerd op residu's. Dus de producent mag niet verpakken vooraleer hij groen licht krijg van de veiling die instaat voor de kontrole. 

- Flandria sla wordt geteeld volgens een heel streng lastenboek.

- Flandria sla wordt dagelijks vers aangevoerd op de verschillende veilingen.

- Verse Flandria sla kunt u gerust enkele dagen thuis in de frigo bewaren in een plastiek zak.

KOOP IK KROPSLA BEST IN BAKKEN per 6 of per 12 STUKS?

Verkoop ik de kropsla best verpakt in folie of niet?

WNST U EEN ANTWOORD OP 1 OF MEERDERE VRAGEN: STUUR ONS GERUST EEN MAIL.

Opmerkingen

29.06.2017 18:39

B. Dhondt

Beste,
I.v.m. deze 4de gamma slaproducten:kan u mij een idee geven hoe de productieketen in HACCP termen er 'werkelijk' uitziet (verschillende componenten & bedrijven, dus contaminatiegevaar...).

04.07.2016 10:13

Myrthe

De serres voor de slateelt, zijn die verwarmd?

16.08.2016 17:13

Tania

om sla te kweken moet de vorst buiten gehouden worden, dus tijdens de winter moet er soms op gestookt worden om de sla vorstvrij te houden