HOE VERLOOPT DE PRODUCTIE ?
WANNEER MOET IK NU JUIST WAT VERKOPEN?
HOE ZIT HET SEIZOEN van de SLA in MEKAAR?
In de zomermaanden wordt er natuurlijk het meeste sla verbruikt en verkocht, vermits bij warm weer het verbruik sterk stijgt. Barbequetijd zegt sla, tomaten ,komkommer en paprika's.
De maand mei is voor de winkelier, marktkramer soms de dikste maand in aantal stuks.
Zeker in weken met een feestdag is het goed uitkijken dat U over voldoende voorraad beschikt.
In de maand mei is er nog geen sla uit de eigen tuin is en dat maakt dat er een dikke verkoop is. De periode van Pasen en Pinksteren moet u goed opvolgen.
Ook in de winter is er nu in België voldoende productie van de meeste soorten omdat de sla nu voor 95% uit de serre komt.
HOEVEEL SOORTEN MOET IK VERKOPEN?
- Wij adviseren om weinig verschil te maken tussen de zomer en winter. Ook in de winter blijven uw klanten veel sla eten.
- Weet dat de gewone kropsla nog steeds de meest verkochte sla is in Belgiê.
WAT MET DE SLA UIT HET 4é GAMMA en al DIE SOORTEN.
WAT ZIJN DE VOORDELEN van FLANDRIA SLA?
- Het belangrijkst voordeel voor de verbruiker is: alle Flandri sla wordt voor de oogst gekontroleerd op residu's. Dus de producent mag niet verpakken vooraleer hij groen licht krijg van de veiling die instaat voor de kontrole.
- Flandria sla wordt geteeld volgens een heel streng lastenboek.
- Flandria sla wordt dagelijks vers aangevoerd op de verschillende veilingen.
- Verse Flandria sla kunt u gerust enkele dagen thuis in de frigo bewaren in een plastiek zak.
B. Dhondt
Beste,
I.v.m. deze 4de gamma slaproducten:kan u mij een idee geven hoe de productieketen in HACCP termen er 'werkelijk' uitziet (verschillende componenten & bedrijven, dus contaminatiegevaar...).
Myrthe
De serres voor de slateelt, zijn die verwarmd?
Tania
om sla te kweken moet de vorst buiten gehouden worden, dus tijdens de winter moet er soms op gestookt worden om de sla vorstvrij te houden